Mi szabályozza személyes adataink kezelését - az új adatvédelmi rendelet

Személyes adatok védelme

Személyes adatok védelme

Trump fogja megrendszabályozni a GAFA-t, hogy ne éljen vissza az adatainkkal vagy az EU?

2020. július 07. - Kuviklacz

Trump rossz okból akar rossz irányba lépni, és létrehozta a nagy adatgazdálkodók egységfrontját az eddig "szélárnyékban maradó" Twitter mögött. Erről és az EU és más hatóságok küzdelméről - nem csak az adatvédelem, hanem a fogyasztóvédelem és versenypolitika területén is - szól ez a cikk.

Közben további fejlemények történtek, az Európai Bizottság is közzétette értékelését a GDPR első két évéről.

A rendelet módosítására nem tettek javaslatot, még nem minden lehetőséget használtak ki se hatóságok, főleg a nemzetközi együttműködésben van javítanivaló. A sok bírság dacára még sok a probléma.

Adatoknak az Európai Gazdasági Térségek kívüli átadására még nem adták ki az aktualizált általános szerződési feltételeket, a Privacy Shieldről (és a szerződéses feltételekről) július 16-án mond ítéletet az Európai Bíróság.

A bejegyzés trackback címe:

https://szemelyesadatok.blog.hu/api/trackback/id/tr8915986764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása